6 Απριλίου, 2017 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ

Προσπαθείτε να ρυθμίσετε το βάρος σας αλλά μάταια!!! Η λύση λέγεται ΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ!!! Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε στο FItLAb!!! ριξτε μια ματια!!!

Η ρύθμιση του σωματικού βάρους αποτελεί ίσως τον πιο συχνό στόχο του μέσου ασκούμενου. Επίσης, ολοένα πληθαίνουν οι αναζητήσεις του ιδανικού προγράμματος, του ιδανικού γυμναστή και του τέλειου γυμναστηρίου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αν και ο σύγχρονος εξοπλισμός διαθέτει μια τεράστια ποικιλία και υπόσχεται τα καλύτερα αποτελέσματα στη ρύθμιση του βάρους, ο στόχος δεν επιτυγχάνεται.


Για παράδειγμα, πολύ συχνά διαφημίζονται όλες οι ‘θαυματουργές’ επιλογές στη ρύθμιση του σωματικού βάρους όπως: …κάνε αερόβια προπόνηση για να χάσεις βάρος… με ιμάντες χάνεις κιλά…. κάνε yoga για να αδυνατίσεις…. με το pilates έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα ….κάνε ομαδικά προγράμματα… κάνε spinning για να στεγνώσεις… δοκίμασε χορό, ιδρώνεις πολύ…κάνε aerobic….κάνε zumba… κτλ. Όλοι μας μπορούμε να υποστηρίξουμε και να αναφέρουμε πληθώρα επιχειρημάτων για τη μια ή την άλλη επιλογή, στηριζόμενοι σε υποκειμενικά κριτήρια. Αντιθέτως, η επιστήμη λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια που δεν υπόκεινται στις ‘τάσεις’ ή τη ‘μόδα’ που επικρατεί στην αγορά.
Το αναπνευστικό πηλίκο (ΑΠ) εκφράζει το τη σχέση του αποβαλλόμενου διοξειδίου προς το προσλαμβανόμενο οξυγόνο και αντανακλά στις καύσεις των μυϊκών κυττάρων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Δηλαδή, όσο το ΑΠ κυμαίνεται κοντά στη τιμή του 0,71, τόσο η ποσοστιαία κατανάλωση λιπών είναι μεγαλύτερη, ενώ όσο πλησιάζει προς τη μονάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση υδατανθράκων. Πρακτικά όμως, πώς μπορούμε να ξέρουμε τι καταναλώνουμε κατά την άσκηση και ποιο είδος άσκησης να επιλέξουμε;


Η λύση λέγεται Καρδιακή Ζώνη Καύση Λίπους!!!! Καθώς γυμναζόμαστε σχεδόν ποτέ δεν παρακολουθούμε τη καρδιακή μας συχνότητα. Η λειτουργία της καρδιάς κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ο απόλυτος οδηγός μας για να γνωρίζουμε από πού προμηθευόμαστε την ενέργεια μας (υδατάνθρακες, λίπος ή πρωτεΐνες). Λαμβάνοντας υπόψη τη καρδιακή συχνότητα ηρεμίας, την ηλικία και το φύλο του/της ασκουμένου/ης, μπορούμε να υπολογίσουμε το εύρος των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια της άσκηση, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι λιποαποθήκες μας.


Στο Fitlab, o εξειδικευμένος Εργοφυσιολόγος μας, μπορεί να υπολογίσει τη ζώνη καύση του λίπους σας και να σχεδιάσει για εσάς το ατομικό πλάνο άσκησης, για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Με τη χρήση καρδιο-συχνομέτρων ελέγχουμε συνεχώς τη ζώνη καύσης του λίπους σας !!!…feel fit…feel healthy!!!